Путин обяви великолепната си петорка. Милиарди за по-добър живот

Започва нови реформи в Русия

Путин обяви великолепната си петорка. Милиарди за по-добър живот | StandartNews.com

Новата си великолепна петорка за изборите за държавната дума наесен обяви руският президент Владимир Путин. Той направи това на конгреса на на управляващата партия "Единна Русия", посветен на предстоящите през септември парламентарни избори.

ВИЖ ОЩЕ: Путин развърза кесията. Големи помощи за семействата

Във федералния списък на кандидатите за септемврийските избори за Държавна дума от Единна Русия трябва да се включат министърът на отбраната Сергей Шойгу , външният министър Сергей Лавров, детският омбудсман Анна Кузнецова, ръководителят на образователната фондация "Талант и успех" Елена Шмелева и главният лекар на болница № 40 в "Комунарка" Денис Проценко , заяви руският президент Владимир Путин на пленарна сесия на XX партиен конгрес.  Държавният глава не спомена заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация , председател на Единна Русия Дмитрий Медведев . В същото време на парламентарните избори през 2016 г. само Медведев, който тогава беше председател на правителството, беше включен във федералната част от списъка на партията, предаде Газета.ру.

„Според мен този списък, особено първите пет, трябва да изглежда така, че да има хора, които са в политиката от дълго време и хора, които са сравнително нови. Но такива, които по един или друг начин представляват най-важните насоки на нашето развитие, на живота ни “, каза Путин. И очерта приоритетни вектори на руската политика: подкрепа за семейства с деца, образование, здравеопазване, осигуряване на отбранителната способност на Русия, защита на интересите на държавата на международно ниво, добави ТАСС .

На конгреса Владимир Путин обеща на руснаците отпускането на милиарди рубли за подобряването на жизнения им стандарт, предадоха още руските агенции. Путин говори в продължение на близо час пред няколкостотинте високопоставени представители на "Единна Русия", събрали се в Москва.

"Програмата на партията на властта трябва да е програма на народа", изтъкна Путин на фона на растящата непопулярност на "Единна Русия" сред руското население, провокирана от икономическия застой и корупционни афери, съобщи БТА.

Той предложи отпускането на няколко десетки милиарда рубли за подобряването на обществения транспорт, на пътищата и инфраструктурите, за ремонта на училища и за почистването на реки.

"Едно проспериращо и солидно семейство с деца е бъдещето на Русия", каза още президентът, който остава верен на защитата си на семейните ценности и на целта си да се бори срещу демографския спад на Русия.

На фона на засилването на епидемията от ковид в Русия и на полагането на усилия за провеждането на руската ваксинационна кампания, Путин призова също така за отпускането на най-малко 100 милиарда рубли за укрепването на системата на общественото здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай