Путин е готов да разговаря със Зеленски в Москва

Москва ще приветства възстановяване на отношенията с Украйна, каза той

Путин е готов да разговаря със Зеленски в Москва | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин прие предложението на украинския си колега Володимир Зеленски за лична среща.

"Ако украинският президент иска да обсъдим двустранните отношения, готови сме да го приемем в Москва по всяко време", заяви Путин.

Той добави, че ако Зеленски иска да обсъди ситуацията в Донбас, първо трябва да се обърне към лидерите на Донецката и Луганската народна република.

Руският президент заяви това по време на разговори в Кремъл с президента на Беларус Александър Лукашенко, предаде Нова.

Путин обяви готовността си да обсъжда двустранните отношения със Зеленски в Москва по всяко удобно време.

Според руския държавен глава, ако Зеленски иска да започне да възстановява отношенията си с Руската федерация, Москва ще приветства това:

„За да реши проблема с Донбас, украинското ръководство трябва да общува с ДНР (Донецка народна република) и ЛНР (Луганска народна република), а чак след това с Русия“, каза обаче Путин в отговор на скорошната покана, отправена му от Зеленски, двамата да се срещнат в конфликтната зона.

Руският президентът добави, че предложенията за преместване на контактната група по Донбас от Минск са подобни на опит за избягване на реално решение на проблемите. Донецката народна република е самопровъзгласила се държава в Донецка област, Украйна.

Луганската народна република също e непризната държава, самопровъзгласила се през април 2014 година на територията на Луганска област в Източна Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай