Пътуване. Идва ли нов хаос в Европа?

Броят на новозаразените с коронавируса в Европа нараства

Пътуване. Идва ли нов хаос в Европа? | StandartNews.com

Европейски страни налагат отново стриктни ограничения върху пътуванията в момент, в който броят на новозаразените с коронавируса в Европа нараства, предаде ДПА.

От понеделник Германия става за Испания рискова страна във връзка с коронавирусната пандемия. Прекатегоризирането ще е в сила първоначално за седем дни. 

В списъка на Испания за рискови зони влизат и няколко австрийски провинции - Долна Австрия, Щирия, Каринтия и Горна Австрия.

 Както и преди, всеки, който иска да влезе в Чехия от Германия, ще трябва да представи отрицателен тест за коронавируса или да има пълен ваксинационен цикъл.

Швейцария и България обаче са категоризирани от Чехия като страни от червена зона и правилата за влизане оттам стават по-строги. Хората, идващи в Чехия от тези две държави, трябва да представят отрицателен тест за коронавируса и трябва да са под карантина.

Тя може да приключи на петия ден най-рано при представяне на нов отрицателен тест за коронавируса. Напълно ваксинираните са освободени от това изискване. 

Германия вчера прекатегоризира гръцкия остров Крит и други популярни гръцки островни дестинации, като Кос, Миконос и Родос като високорискови зони.

От утре Канарските острови и Каталуния ще бъдат пък извадени от списъка с високорисковите зони на Германия, пише Монитор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай