Пътници от падналия боинг пуснали видео от летището

На тях се виждат щастливи семейства, малки деца с маски, които подскачат около майките си

Пътници от падналия боинг пуснали видео от летището | StandartNews.com

Истински кошмар за близките на загиналите в изчезналия от радарите вчера пътнически самолет в Индонезия! Оказа се, че пътници от полета Джакарта-Понтианак са публикували кадри от летището в социалните мрежи малко преди излитането. Четири минути след това самолетът им падна във водата. Но... кадрите остават, пише Glas.bg.

На тях се виждат щастливи семейства, малки деца с маски, които подскачат около майките си. Никой от тях и не предполага, че след броени минути съдбата им е приготвила среща със смъртта.

Вчера пътнически самолет на Sriwijiaya Air, летящ от столицата Джакарта до Понтианак, изчезна от радара няколко минути след излитането.

Според първоначалните данни самолетът се е разбил в Яванско море. Агенция "Синхуа" съобщава, че бреговата охрана вече е открила мястото на катастрофата и останките от летателната машина.

Пред местната телевизия Компас Ти Ви индонезийски правителствен представител каза, че рибари са открили подобен на отломка от самолет предмет във водите северно от Джакарта и е започнала издирвателна операция. Други телевизии също показаха кадри на предполагаеми отломки от падналия самолет във водата.

Властите в страната обявиха, че са засекли сигнали, които може да идват от черната кутия на самолета Боинг 737-500, предаде Ройтерс.

Открити са и части от телата на пътници, намирали се на борда на самолета. Те ще бъдат изкарани на брега, където ще бъдат сравнени с ДНК на роднини.

В района на катастрофата са изпратени 10 кораба и 40 водолаза, които започват днес да претърсват предполагаемото място на падането.

От МВнР съобщиха, че няма българи на изчезналия от радарите полет. Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията, допълниха от външното ни министерство. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай