Четвъртък,

Проститутките в Гърция недоволни от мерките срещу К-19

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Гръцки секс труженици се безпокоят, че новите мерки за защита от коронавируса ще навредят на бизнеса им, предаде Ройтерс.

Влезлите на 15 юни правила изискват от работещите в сектора да пазят имената и телефонните номера за контакт с клиентите, с което те губят търсената от тях анонимност.

„Кой клиент ще ни даде лична информация? Казвам ви, хората ще останат гладни“, заяви Анна Курупу, транссексуална жена, която оглавява групата за подкрепа „Червен чадър“.

Публичните домове в Гърция отново отвориха врати в понеделник, като правилата за работата им изискват носене на маски, главите да се държат на разстояние, спалното бельо да се сменя след всеки клиент, плащането да не е в кеш и клиентите да оставят име и телефон за контакт.

„Те са нелепи, меко казано“, казва Рита, която ръководи бардак в центъра на Атина.

В понеделник вечерта бизнесът там вървеше добре. Но секс работниците се чудят докога ще е така с новите правила.

„Беше бурно, някои казваха, че умират за секс“, каза Рита, броейки 15-те евро, които всеки клиент оставя.

Работещите в индустрията са нетърпеливи да печелят повече пари сега, тъй като този сектор не получи никаква помощ по време на карантината. Наложило се Курупу да организира акции за доброволни дарения и да събира купони за супермаркети, за да помогне на други.

Тя се опасява, че новите правила може да принудят секс работниците да работят нелегално. И отхвърля идеята за спокойни опашки пред бардаците.

„Те почти счупиха вратата от бързане да влязат, защото се притесняват да не ги видят. Как да се очаква да се редят на опашка, това е абсурдно“.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички