Петък,

Принц Чарлз: Татко ще липсва много!

От: Редактор -
A
A
A

Принц Чарлз, наследник на британската корона, отдаде почит на принц Филип, който почина в петък. Принцът заявяви, че "скъпият татко" ще ми "липсва изключително много" и възхвали неговата "забележителна и всеотдайна служба" в името на страната.

"Както можете да си представите, моят баща ще ни липсва изключително много на мен и моето семейство", каза принцът в изявление по телевизията. Той благодари на обществеността за подкрепата "в този много тъжен момент", съобщи АФП и Dnes.bg.

"Баща ми, предполагам, че през последните 70 години е дал най-забележителната, всеотдайна служба на кралицата, на семейството ми, на страната, а също и на цялата Общност", каза Чарлз.

"И както можете да си представите, баща ни липсва изключително много на мен и на семейството ми. Той беше много обичана и ценена фигура и освен всичко друго, мога да си представя, че ще бъде толкова дълбоко трогнат от броя на хората тук и навсякъде по света, които също споделят нашите загуба и скръб", заявява той.

"И скъпият ми татко беше много специален човек, който мисля, че преди всичко би бил изумен от реакцията и трогателните думи, които се казват за него. От тази гледна точка ние, моето семейство, сме дълбоко благодарни за всичко това", каза още принц Чарлз.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички