Пребиха студентка заради къса пола

Не къде да е, а в Страсбург

Пребиха студентка заради къса пола | StandartNews.com

Френската полиция започна разследване, след като млада жена разкри, че е била нападната от трима мъже и бита посред бял ден, защото е носела пола. Правителството осъди инцидентът като неприемлив, предаде France Bleu.

Студентката, на 22 години, идентифицирана само като Елизабет, заяви, че е била ударена с юмрук в лицето в град Страсбург в петък следобед при нападение "от три лица, които изразиха недоволство, че нося пола".

Тя се прибирала вкъщи, когато един от тримата възкликнал „погледнете онази курва в пола“, каза Елизабет пред радио France Bleu.

След това двама от тях я хванали, докато третият я удрял в лицето, оставяйки я със синини под очите, каза тя по радиото.

Снимка на натъртеното лице на Елизабет беше публикувана в Twitter акаунта на France Bleu и предизвика ярост сред потребителите на социалните медии. "Фактите, както е посочено, са много сериозни", заяви говорителят на правителството Габриел Атал.

"Във Франция трябва да можем да излезем облечени на улицата, както искаме. Не можем да приемем, че днес във Франция една жена се чувства в опасност, или тормозена, заплашвана или бита заради това как се облича."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай