Повече от 5 млн. долара за жертвите в Нова Зеландия

Всички средства ще бъдат насочени към нуждите на скърбящите семейства

Повече от 5 млн. долара за жертвите в Нова Зеландия | StandartNews.com

Благотворителните фондове Givealittle и LaunchGood благодарят на всички дарители

Благотворителните фондове Givealittle и LaunchGood са събрали общо над 5 милиона долара (повече от 7,7 милиона новозеландски долара), за да помогнат на семействата на жертвите и на пострадалите при терористичната атака в джамиите в Нова Зеландия, според официалните страници на организациите.

В момента над 73 хиляди души са дарили средства на Givealittle. Кампанията на LaunchGood, организирана от Ислямския информационен център в Нова Зеландия, събра 1,3 милиона долара, които бяха дарени от 35 000 души.

"Бяхме изумени от щедростта на новозеландците и целия свят и благодарим на всички, които дариха средства", се казва в изявлението на страницата на фондацията Givealittle.

"Всички средства ще бъдат насочени към нуждите на скърбящите семейства. Никакви пари няма да могат да върнат техните близки, но се надяваме по този начин да облекчим бремето им", се казва в изявление на сайта на LaunchGood.

В петък след стрелбата в две джамии в Крайстчърч (Южен остров), бяха убити 50 души, а други 50 бяха ранени. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече инцидента терористичен акт. 28-годишният Брентън Тарант бе обвинен зв убийствата, в събота съдът удължи задържането му до 5 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай