Поршетата поскъпват при "твърд" Брекзит

Компанията предупреди клиентите си да очакват нови цени, ако няма споразумение между ЕС и Великобритания до 29 март

Поршетата поскъпват при "твърд" Брекзит | StandartNews.com

Поршетата ще поскъпнат при "твърд" Брекзит. Британското подразделение на компанията Porsche обяви, че при липса на споразумение между Великобритания и ЕС,  клиентите ще трябва да плащат с 10% повече за колите заради  допълнителните  мита и такси, с които ще се облага вносът на Острова след 29 март.

Компанията публикува тази информация, за да даде шанс на клиентите си да се подготвят по-отрано за ефектите от Brexit без споразумение. Купувачите от Обединеното кралство, които са поръчали вече своите автомобили, няма да плащат повече, дори ако доставката е след 29 март.

„Предупредителният изстрел“ от страна на най-печелившия бранд на Volkswagen AG е поредният сигнал, че ако Великобритания не успее да постигне споразумение за напускане, това би могло да предизвика вълнение в индустрията и да повлияе на дилърите, фабриките и доставчиците.

Ford Motor Co. също отправи предупреждение тази седмица относно тежките последици за заводите, в които работят повече от 7000 души, ако политиците не успеят да предотвратят „твърд“ Brexit.

„Подобно на останалата част от индустриалния сектор, ние се нуждаем от яснота относно формата на бъдещите отношения между Великобритания и ЕС“, заявиха от компанията.

За разлика от Ford, Nissan Motor Co. и Jaguar Land Rover, германският производител на спортни автомобили няма производствени дейности във Великобритания и внася всичките си превозни средства от държавите от ЕС. През миналата година Porsche достави рекордните 256 255 коли по света, което е с 4% повече от 2017 г. Основен двигател на тези продажби бяха САЩ и Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай