Пороите в Испания взеха жертви

Във Валенсия са отменени учебните занятия, в Мурсия затвориха училищата и университета

Пороите в Испания взеха жертви | StandartNews.com

Падналите дъждове, определени като най-проливните в историята на Източна Испания и наводненията, които те донесоха, засегнаха много места в района. Има и жертви. Сред тях са брат и сестра, пътували с автомобил. Автомобилът е бил отнесен от придошлите води в Каудете. Жертвите са съответно на 61 и на 51 години. Спешните служби на автономната област Кастилия - Ла Манча са потвърдили смъртта на двамата души в Туитър.

Спасителните екипи са успели да измъкнат от потопа трима души. Единият е бил изваден с хеликоптер от придошлите води край Каудете. Четирима полицаи са били ранени при спасителната операция.

Бурята преминава в четвъртък и петък над средиземноморските крайбрежни региони на Валенсия, Аликанте и Мурсия.

Очаква се количеството дъжд да достигне 90 литра на квадратен метър за час. Над някои от засегнатите райони се изляха 400 литра на квадратен метър.

Нивото на малката река Клариано, която тече край Валенсия, се повиши с 9 метра за 2 часа. Много пътища и мостове са затворени за движение.

Властите във Валенсия отмениха учебните занятия за над 255 000 ученици. В Мурсия също затвориха училищата и местния университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай