Поредни ограничения в Европа заради К-19

Сега те са в Австрия, Шотландия и С.Ирландия

Поредни ограничения в Европа заради К-19 | StandartNews.com

В навечерието на  поставяне на първите ваксини срещу Covid-19 в Европа - в няколко държави влизат в сила нови ограничения и мерки заради вируса. Това са Австрия, Шотландия и Северна Ирландия.

След разхлабване на мерките по Коледа - по време на което австрийците дори можеха отново да карат ски, от днес до 24 януари в страната влиза в сила трети локдаун.

Облекчаване на рестрикциите обаче, ще има от 18 януари - за хората, направили си антигенен тест. От тази дата в Австрия всяка седмица ще бъдат тествани преподавателите и водачите на превозни средства на обществения транспорт, както и търговците, имащи контакт с клиенти.

А от днес в режим на строга карантина влизат Шотландия и Северна Ирландия. Забранят се социалните контакти. Затварят магазините за стоки, които не са от първостепенно значение.

От 20 декември и в части от Англия е наложена нова карантина с цел ограничаване на разпространението на новия вариант на коронавируса. Той според експертите  е между 50 и 74 процента по-заразен от вече намиращите се в обръщение щамове.

28-дневни рестрикции заради коронавируса влизат в сила от полунощ на 26 декември на места в Канада. Става дума за канадската провинция Онтарио, в южните части която се намират мегаполисите Отава и Торонто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай