Аферата с визи. Полша скочи на Германия

Това се случи след реакция на Германия

Аферата с визи. Полша скочи на Германия | StandartNews.com

Правителството на Полша отхвърли "абсурдните" според Варшава твърдения за "мащаба" на скандала с визи, издадени на чужди граждани от страната членка на ЕС. Това стана след като Германия изрази загриженост по въпроса, предаде Франс прес.

"За съжаление германските медии се придържат към напълно абсурдната риторика на опозицията за мащаба на това, с което сме се сблъскали. Вчера разговарях с германския министър на вътрешните работи Нанси Фезер", заяви полският му колега Мариуш Камински пред радио "Зет".

 "Обясних ѝ истинските мащаби на проблема, уверих я, че това е просто предизборна кампания на опозицията, и ѝ казах да не вярва на тези глупости", добави той. 

По-рано германски правителствен източник съобщи, че Фезер се е обадила на Камински и че властите са извикали полския посланик в Берлин във връзка със случая. "Беше заявено ясно, че федералното правителство очаква от полското правителство да изясни бързо и напълно сериозните твърдения за възможна визова измама", беше добавил той.

Днес Европейската комисия обяви, че е поискала от Полша "разяснения" по "тревожните" твърдения, свързани с този случай, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай