Политици и лекари зад голата медсестра

Ще я защитим, обеща лекарският съюз в Русия

Политици и лекари зад голата медсестра | StandartNews.com

Русия застана зад голата медицинска сестра. Политици и лекари застанаха зад 23-годишната Надя, която се появи при пациентите с прозрачния предпазен костюм, под който бе само по бельо. Снимката й предизвика фурор по целия свят.

Надя работи в една от големите болници в руския град Тула. С гръмването на скандала тя обяви, че под прозрачното облекло е с бански, понеже от допълнителните защитни дрехи ставало прекалено горещо, а климатикът в болницата бил повреден.

След като снимката ѝ обиколи световните социални мрежи, началниците на болницата в Тула решиха да глобят медицинската сестра за „неспазване на изискванията за работа с пациенти”. Но политици, доктори и пациенти от цялата страна защитиха Надя, казвайки, че управата на болницата е виновна, тъй като не е снабдила медицинския персонал с адекватни защитни облекла.

Един от нейните колеги споделил, че сестрата се намира под голям стрес понеже се страхува, че може да бъде уволнена. Началникът на Лекарския съюз доктор Анастасия Василева обеща, че ще подрепи медицинската сестра, ако срещу нея бъдат предприети някакви по-сериозни мерки.

„Ако тя се обърне към нас, ние ще я защитим”, споделя тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай