Почина брат на Доналд Тръмп

71-годишният Робърд бе по-малък от Доналд, а най-толемият им брат е починал още през 1981 г.

Почина брат на Доналд Тръмп | StandartNews.com

По-малкият брат на президента Доналд Тръмп 9 Робърт - е починал тази събота в болница в Ню Йорк на 71-годишна възраст, предаде Си Ен Ен.

"С натежало сърце споделям, че прекрасният ми брат, Робърт, напусна този свят тази вечер. Той не ми беше просто брат - той бе най-добрият ми приятел. Ще ми липсва ужасно много, но ще се срещнем отново. Споменът за него ще бъде жив завинаги в сърцето ми. Робърт, обичам те. Почивай в мир", каза Доналд Тръмп.

Президентът отказа да разкрие подробности за заболяването на брат си, който по информация на Си Ен Ен е бил настанен в болница през юни.

Робърт Тръмп бе вицепрезидент на компанията на по-големия си брат. В част от задълженията му влизаше да наблюдава казината на Atlantic City.

Робърт Тръмп е роден през 1948 година. Той се ожени по-рано тази година за Ан Мари Палан, като преди това бе женен за Блейн Тръмп. Преди да почине, Робърт Тръмп живя в Милбрук, Ню Йорк.

През 2016 г. обявява, че подкрепя брат си в кандидат-президентската надпревара и е домакин на много събития, при които се набират средства за Републиканската партия.

През юни Робърт Тръмп се опита да спре издаването на скандална книга на племенницата му Мери Тръмп, дъщеря на Фред Тръмп-младши.

Робърт Тръмп обяви в интервю за "Ню Йорк Таймс" тогава, че е "силно разочарован" от решението на Мери Тръмп да публикува книгата, в която се разкриват не много лицеприятни подробности около семейството, детството и възпитанието на президента.

Самата Мери Тръмп обяви в интервю за Greenpeace по-рано тази седмица, че Робърт Тръмп е бил болен и приеман на "няколко пъти в болница през последните три месеца".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай