Пълна лудница на Острова след „пътната карта“

За почивки в чужбина не може да се мисли по-рано от 17 май,

Пълна лудница на Острова след  „пътната карта“ | StandartNews.com

Според „пътната карта“ за излизане от локдауна, представена вчера от британския премиер Борис Джонсън, за почивки в чужбина не може да се мисли по-рано от 17 май, но туристическите агенции и авиокомпании вече „прегряха“ от резервации, съобщи Би Би Си.

Вчера Борис Джонсън обяви, че по-късно ще бъде представен доклад за завръщане към пътувания в чужбина. След това правителството ще вземе решение за премахване на ограниченията за пътуванията. Това обаче не може да стане по-рано от началото на третата фаза на облекчаване на мерките, която би трябвало да започне на 17 май.

Въпреки голямата несигурност обаче авиолинии и туристически агенции съобщават днес, че още вчера следобед, когато премиерът обяви „пътната карта“, телефонните им линии и сайтовете им са прегрели от заявки. От туроператора ТУИ (TUI) заявиха, че са имали най-натоварения ден от месеци, като има особен интерес към Гърция, Испания и Турция.

„Томас Кук“ (Thomas Cook) вече е „наводнен“ от резервации в страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.

Авиокомпанията EasyJet съобщи за 337-процентен скок в резервациите на полети и 630-процентно увеличение на резервациите за курорти като Аликанте, Малага, Палма, Фаро и Крит. Най-много резервации се правят за август. „Пътната карта на правителството е добра новина за всички изгарящи от нетърпение за отидат на почивка“, коментира за Би Би Си изпълнителният директор на „Томас Кук“ Алан Френч.

Има обаче и голямо съжаление, че страната ще остане затворена за Великденските празници. А има и такива, които предупреждават, че не трябва да се бърза, защото Джонсън не даде 100-процента гаранция, че строгите ограничения няма да бъдат върнати, ако това се налага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай