Пекин въвежда карантина за влизащите чужденци

Те ще стоят за своя сметка в специални центрове

Пекин въвежда  карантина за влизащите чужденци | StandartNews.com

14 дни задължителна карантина въвежда от днес Пекин за всички чужденци, които влизат в китайската столица. Причината са пет нови случая на новия топ коронавирус, внесени от чужбина, съобщи информационната агенция Xinhua, цитирана от TACC.

ВИЖ ОЩЕ: Предупредиха за втора вълна в Китай

Според информацията чужденците ще трябва да бъдат под карантина за 14 дни за своя сметка в специални центрове, оборудвани със система за медицинска помощ. В специални случаи новите граждани, пристигащи в Пекин от други страни, ще могат да останат в карантина у дома, след като лекарите преценят състоянието им.

Властите в Пекин заявиха, че петте случая на коронавирусна инфекция включват трима граждани, завърнали се от Испания, един човек, дошъл от Италия, и друг, пристигнал от Тайланд. Освен това лекарите подозират коронавирусна инфекция при осем граждани, дошли от САЩ, Норвегия, Япония, Италия и Обединеното кралство.

По-рано Държавният комитет по здравеопазване на КНР информира, че броят на жертвите на новия вид коронавирус в Китай през изминалото денонощие се е увеличил с 10, броят на заразените се е увеличил с 20, други 1370 души са били лекувани и изписвани от болници. Общият брой на случаите в Китай достигна 80844 души, 66911 се възстановиха, а 3199 са починали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай