Папата подари респиратори за рождения си ден

Папа Франциск отбелязва 84-тия си рожден ден "с благодарност и скромност"

Папата подари респиратори за рождения си ден | StandartNews.com

Папа Франциск отбелязва 84-тия си рожден ден "с благодарност и скромност" и с дарение за Венесуела, съобщиха от Ватикана, цитирани от ДПА. Аржентинският папа, който е роден на 17 декември 1936 г. в Буенос Айрес, ще изпрати четири респиратора на Венесуела, "специално за децата с белодробни проблеми", заяви ватиканският говорител Матео Бруни.

Ватикана съобщи, че Франциск е раздал чрез папската служба за благотворителност лекарства, маски и хигиенни пособия на италианските градове Неапол, Болоня и Сиена.

Рожденият ден на папата съвпадна и с обнародването на посланието на Франциск за Световния ден на мира, празник, който Римокатолическата църква чества на 1 януари. В посланието се изразява съжаление, че пандемията от COVID-19 "силно е изострила взаимносвързани кризи като тези с климата, осигуряването на храна, икономиката и миграцията и е предизвикала големи страдания и трудности"

Папата отново призова "политическите лидери и частния сектор" да осигурят всеобщ достъп до ваксините срещу ковид, включително "на бедните и най-уязвимите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай