Папа Франциск зарадва гей-двойките

Франциск се обяви за граждански съюзи на гей-двойки

Папа Франциск зарадва гей-двойките | StandartNews.com

Папа Франциск изрази подкрепа за хомосексуалните бракове във документален филм „Франческо“. Създаден от руския режисьор Евгений Афинеевски, документалният филм бе прожектиран днес на филмовия фестивал в Рим. Той разказва Учителството на папата чрез поредица от интервюта по основните теми, включително за опазването на околната среда, бедността, миграцията, неравенството по расов признак и доходи.

 „Хомосексуалните хора имат право да бъдат в семейство. Те са деца на Бог. Никой не бива да бъде изхвърлян или нещастен поради това. Това, което трябва да създадем, е закон за гражданските съюзи . По този начин те ще са законно покрити. Боря се за това“ , казва Папа Франциск.

Безпрецедентна и революционна позиция, но като архиепископ на Буенос Айрес Франциск се обяви за граждански съюзи на гей-двойки като алтернатива на еднополовите бракове, но никога не е изразявал тази позиция като папа. Режисьорът на филма със заглавие "Франческо" има свободен достъп до кардинали, архива на телевизия Ватикана и самия Свети отец. Той споделя, че е пробил с упоритост и доставки на аржентински чай и бисквити, предадени на папата чрез аржентинци с връзки в Рим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай