Оцелелият курсант: Видях приятеля ми да гори

Вячеслав се опитал да потуши пламъците, но загубил съзнание

Оцелелият курсант: Видях приятеля ми да гори | StandartNews.com

 

Всичко се случи като в компютърна игра. Когато дойдох на себе си, видях как приятеля ми гори, опитах се да загася пламъците, но отново загубих съзнание. Това заявил единственият оцелял курсант от зловещата катастрофа на военния АН-26 Вячеслав Золочевски. Машината се разби снощи близо до град Чугуев в района на Харков по време на учебен полет. Думите му са изречени в болницата, докато е разговарял с президента Володимир Зеленски и областния управител на Харковска област Алексей Кучер. Не го натоварихме с въпроси, просто попитахме как можем да помогнем, каза Кучер.

На борда е имало 27 души: седем членове на екипажа и 20 курсанти. Двадесет и пет души загинаха на място, двама курсанти са успели да оцелеят, но един от тях по-късно почина в болница.

Първоначалната информация, че двамата курсанти са успели да напуснат самолета не била потвърдена от оживелия Вячеслав.

Четири са версиите, които се разследват за катастрофата -техническа неизправност; грешка на екипажа; неправилно изпълнение на служебни задължения от отговорните за контрол на полета; проблеми с техническото обслужване и подготовката за полет. Черните кутии са намерени. Днес в Украйна е ден на траур.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай