Откриха самоделна бомба във влак

взривно устройство е намерено по време на почистване

Откриха самоделна бомба във влак | StandartNews.com

Полицията в германския град Кьолн е започнала разследване, след като импровизирано взривно устройство е намерено в регионален влак по време на рутинна процедура за почистване.

Чистачка се е натъкнала на самоделната бомба, скрита в кутия в едно от купетата на регионалния влак в петък вечерта, съобщават местните медии. Импровизираното взривно устройство е открито на влак, пристигнал в града от съседния град Гумерсбах, намиращ се на около 50 километра от Кьолн, по-рано същия ден.

Полицията, която веднага е пристигнала на място, описват бомбата като „нетрадиционно взривно устройство“. След като от спецчастите сканирали с рентген съмнителния пакет, сапьори са го обезвредили на място. Започнало е разследване от службата за борба с тероризма.

Експерти съобщиха, че евентуалното взривяване на устройството в пълен с пасажери влак е щяло да доведе до страшни поражения.

Допуска се бомбата да е заложена в петък вечерта, за да бъде взривена в съботния ден, деня на германското обединение. Възможно е също устройството да не се е взривило в петък вечерта при планирана атака - или от крайнодесни екстремисти, или от джихадисти.

Полицията и специалните служби претърсват обстойно останалите 27 влака в депото, още не е ясно дали става дума за планиран атентат или за рекет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай