Откриха кой е пилотът на разбилия се хеликоптер

Тим Маккормак е работел като пилот на компанията през последните пет години

Откриха кой е пилотът на разбилия се хеликоптер | StandartNews.com

Пилотът, загинал при катастрофата на хеликоптер в Ню Йорк, бе идентифициран, предаде Асошиейтед прес. Компанията "Америкън Континентъл Пропъртис", използваща хеликоптера, заяви вчера, че името на пилота е Тим Маккормак и че той е работел като пилот на компанията през последните пет години.
Компанията посочи в изявление, че "сърцата ни са с неговото семейство и приятели".


Маккормак е получил разрешително за пилот през 2004 г., става ясно от базата данни на Федералното управление за авиация на САЩ. През миналата година е получил и разрешително за инструктор на пилоти.

Управляваният от Маккормак хеликоптер катастрофира върху покрива на небостъргач в Манхатън, потвърдиха властите в Ню Йорк. Катастрофата е станала малко преди 18,00 ч. по Гринуич.

Хеликоптерът се е възпламенил, докато е правел опит да се приземи върху сградата, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който изключи възможността да става дума за терористично нападение. Според губернатора при катастрофата цялата сграда се е разтресла, но никой в нея не е бил ранен. Пожарът, който избухнал на покрива вследствие на катастрофата, бързо е бил овладян. 51-етажната сграда е евакуирана.

По време на катастрофата в Ню Йорк е имало силен дъжд и мъгла, отбелязва Франс прес.

Американският президент Доналд Тръмп бе информиран за случая. Тръмп похвали в Туитър работата на спасителните екипи.

"Феноменална работа на нашите страхотни спасители. Правителството на Тръмп е в готовност да ви окаже всякаква подкрепа", написа президентът в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай