От 7 юни. Как влизаме в Испания

Ето документите, които ще се представят

От 7 юни. Как влизаме в Испания | StandartNews.com

От, 7 юни 2021 г. (днес), българските граждани ще бъдат допускани при влизане в Испания, ако представят един от следните документи - за ваксинация, за отрицателен PCR или бърз - антигенен тест, документ за преболедуване на COVID-19 или Цифров сертификат на ЕС. Това съобщават от Министерството на външни работи.

Документът за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 е необходимо да удостоверява, че са изминали 14 дни от поставянето на последната доза. 

PCR тестът е необходимо да бъде направен до 48 часа преди влизане с страната, а документът за преболедуване на COVID-19 трябва да е издаден от медицинско заведение и да е с валидност от 11-ия ден след направен положителен PCR тест до 180-ия ден.

Цифровият сертификат на ЕС за COVID-19 е нужно да удостоверява едно от четирите посочени изисквания - преболедуване на коронавирус, извършена ваксинация, PCR тест или бърз антигенен тест.

Продължава извършването на санитарен контрол на всички пътници, влизащи в Испания от чужбина - контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние.

Остава задължително и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/ и получаването на QR код след попълването му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай