От 20 декември само с отрицателен PCR в Сърбия

Чуждестранните граждани ще се нуждаят от отрицателен PCR тест

От 20 декември само с отрицателен PCR в Сърбия | StandartNews.com

От 20 декември чуждестранните граждани ще се нуждаят от отрицателен PCR тест, за да влязат в Сърбия, докато сръбските граждани ще се нуждаят или от отрицателен тест, или ще трябва да останат в десетдневна карантина, каза кореспондентът на МВР от Белград.

„Решихме, че всички ограничителни мерки, които са били в сила до момента, ще бъдат в сила до петък, 18 декември, след което ще се срещнем отново и ще видим дали ще въведем някакви допълнителни мерки или ще сменим съществуващите“, каза министърът на труда, заетостта, ветераните и социалните въпроси.

Както тя посочи, досегашните мерки са имали ефект, въпреки че цифрите са на много високи стойности, но се наблюдава спад в новите случаи и процента на позитивност. Тя повтори мерките - забрана за всички обекти от 17 ч., която не се отнася за хранителни заведения, аптеки.

"Също така взехме решение по отношение на контрола на пътниците в международния трафик, че всички чужди граждани ще се нуждаят от PCR тест, независимо от страната на влизане, и това ще важи от 20 декември, най-вероятно до 10 януари, всички това ще зависи от настоящата епидемиологична ситуация, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай