Островът се тресе! Страшна афера с най-богато семейство

Давали повече пари на кучетата, отколкото на слугите си

Островът се тресе! Страшна афера с най-богато семейство | StandartNews.com

Източник: ЕРА

* Давали повече пари на кучетата, отколкото на слугите си


Нова, невероятна история разтърси Острова. Четирима души от най-богатото семейство във Великобритания отиват на съд в Швейцария по обвинения в трафик на хора. Според прокурора по делото семейство Хиндуджа е давало повече пари за кучетата си, отколкото за слугите си.

Снимки: бТВ/ЕРА

Богатството на фамилията се изчислява на 37 млрд. британски паунда. Обвиненията срещу тях са за експлоатация и трафик на хора. Хиндуджа притежават вила в изключително богат квартал в Женева, а обвиненията са заради това, че внасят слуги от Индия, които да се грижат за имотите и децата им, предаде бТВ.

Твърди се, че Пракаш и Камал Хиндуджа, заедно със сина им Аджей и съпругата му Намрата, са конфискували паспортите на служителите си и са им плащали по 8 долара за 18-часови работни дни. На слугите не им било позволено да напускат дома на богатото семейство.

Снимки: бТВ/ЕРА

По обвинението за експлоатация беше постигнато споразумение през изминалата седмица, но Хиндуджа ще отговарят за трафик на хора, което е сериозно престъпление в Швейцария.

Семейството отрича всички обвинения.

Снимки: бТВ/ЕРА

Тази седмица един от най-известните прокурори в Женева Ив Бертоса, разкри в съдебната зала, че семейството давало почти 10 000 долара годишно за кучето си – значително повече, отколкото на слугите си. Защитата на семейството не отрече директно обвиненията, но уточни, че те трябва да се разглеждат в правилния контекст – всички техни служители получавали безплатно настаняване и храна.

Обвинението за дълги работни часове също беше оспорено в съда. Според защитата гледането на филм с децата на Хиндуджа не може да бъде класифицирано като работа. Съдът успя да чуе и разкази на някои бивши слуги, които казват, че Хиндуджа са изключително приятелски настроени и са се отнасяли към тях с уважение.

Прокурорът Бертоса призова за ефективни затворнически присъди и милиони долари компенсация за пострадалите.
 
Това не е първият път, в който Женева – център за международни организации и средище на най-богатите в света – се споменава в подобно дело.

През 2008 г. Ханибал Кадафи, синът на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи, беше арестуван в петзвезден хотел в града по обвинение, че той и съпругата му бият слугите си. По-късно делото беше прекратено, но то създаде сериозни дипломатически проблеми между Либия и Швейцария.

Hinduja Group е индийски транснационален конгломерат. Групата присъства в единадесет сектора, включително автомобилостроене, петрол и специални химикали, банкиране и финанси, IT и ITeS, киберсигурност, здравеопазване, търговия, развитие на инфраструктурни проекти, медии и развлечения, енергия и недвижими имоти.

Братята Хиндуджа имат активи на стойност около 100 милиарда щатски долара по целия свят. Семейство Хиндуджа има активи за около 5 милиарда щатски долара в Америка. През 2022 г. нетното състояние на братята Хиндуджа е 32 милиарда щатски долара, което ги прави най-богатите хора в Обединеното кралство.

През май 2023 г. патриархът на компанията Сричанд Хиндуджа почина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай