Обявиха Деня на освобождението в Англия

Всички ограничения в страната отпадат на 19 април, както беше предвидено

Обявиха Деня на освобождението в Англия | StandartNews.com

Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид потвърди предстоящата отмяна на почти всички ограничения, свързани с пандемията от COVID-19 в Англия. Това ще се случи на 19 юли, както беше предвидено от правителството, предаде Франс прес.

"Убедени сме, че е време нашата страна да се върне към нормален живот, така че ще направим следващата стъпка от плана ни за излизане от ограниченията", подчерта министърът пред депутатите.

След тази дата, наричана "Ден на освобождението", социалната дистанция и носенето на маски няма да са задължителни, но те остават препоръчителни на закрити и често посещавани обществени места, като градския транспорт.

Работата от вкъщи вече няма да се изисква, залите за представления и стадионите ще могат да отворят за пълен капацитет зрители, дискотеките отново ще приемат посетители, обслужването на бара отново ще е възможно в пъбовете, а броят на хората, които ще могат да се събират на едно място, няма да търпи ограничения.

"Никога няма да има идеален момент за осъществяване на тази стъпка, защото просто не можем да унищожим този вирус", каза днес министър Джавид.

Според него, голямото облекчаване на мерките става възможно благодарение на успеха на ваксинационната кампания.

На 87 процента от пълнолетните в страната вече е поставена първа доза ваксина, а две дози - на 66 на сто от тях. Министър Джавид подчерта, че до 19 юли всички пълнолетни ще са получили по една доза ваксина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай