Обрат! Тръмп с неочакван ход за Джей Ди Ванс

Прогноза на бивш съветник на Бил Клинтън

Обрат! Тръмп с неочакван ход за Джей Ди Ванс | StandartNews.com

Бивш съветник на бившия президент Бил Клинтън прогнозира, че Доналд Тръмп ще отстрани сенатора Джей Ди Ванс като свой кандидат за вицепрезидент.

Слуховете, че Тръмп изпитва угризения на съвестта, след като е избрал Ванс за свой партньор в изборите през 2024 г., се разпространиха, след като президентът Джо Байдън се отказа от надпреварата и подкрепи вицепрезидента Камала Харис като вероятния кандидат за президент на Демократическата партия.

Макар Тръмп публично да настоява, че е доволен от Ванс, заявявайки, че сенаторът „върши фантастична работа“ и е „много добре приет“ от обществеността по време на интервю за Fox News в четвъртък, остават притесненията дали сенаторът от Охайо може да се окаже пасив за републиканците през ноември, пише "Вести".

Пол Бегала, който е бил съветник и главен стратег на Белия дом по време на успешната кампания на Клинтън през 1992 г., предположи по време на участие в CNN в четвъртък вечерта, че Тръмп може да реши да се откаже от Ванс в полза на бившия посланик на ООН Ники Хейли.

Бегала заяви по време на дискусия за интервюто на Джейк Тапър с Хейли, което беше излъчено минути по-рано, че бившият посланик води „кампания“ за вицепрезидентския пост и че демократите вече са „създали прецедент“, като са променили своя човек.

„Има шанс, който не е нулев, републиканците да извадят своя кандидат за вицепрезидент от надпреварата. Той е неуспешен. Той е първият кандидат за вицепрезидент на която и да е партия от 1980 г. насам, който се намира "под водата" в рейтинга си“, каза Бегала. 

„Той не е добър в изказванията си. Не харесвам Тръмп, но той е наистина харизматичен... Засега Джей Ди е просто скучен. Това е жена (Хейли), която води кампания, за да влезе в надпреварата. Гледайте“, продължи той. 

Бегала продължи да разсъждава „каква различна надпревара бихме имали“, ако Тръмп беше избрал Хейли вместо Ванс, твърдейки, че тя би действала като „мост“ към потенциалните колебаещи се избиратели, желани и от двете партии.

„Тръмп не е добър в дълготрайните отношения. И той няма да издържи с Джей Ди“, заключава Бегала. 

В отговор на молбата на Newsweek за коментар на прогнозата на Бегала говорителят на кампанията на Тръмп/Ванс Стивън Чунг заяви, че има причина Пол Белуга вече да не получава пари за политическите си съвети“.

Въпреки че Хейли може да има по-широка привлекателност за колебаещите се избиратели от Ванс, статутът ѝ на последния републиканец, който отправи първично предизвикателство срещу Тръмп, който пък често я наричаше „птичи мозък“, може да направи сценария малко вероятен.

Хейли подкрепи Тръмп на Националния конгрес на републиканците миналата седмица. Въпреки това, по време на кампанията си по-рано тази година тя предупреди републиканците, че ако Тръмп стане кандидат за президент, това ще доведе до победа на демократите през ноември. През май Тръмп заяви, че Хейли „не се разглежда“ като негов избор за вицепрезидент.

Решението на Тръмп да избере Ванс за свой съотборник, обявено по-малко от 48 часа, след като бившият президент преживя опит за убийство, породи опасения.

Ванс се сблъсква с критики заради това, че преди е изразявал подкрепа за национална забрана на абортите. Сенаторът от Охайо и Тръмп, който често се хвали, че ще назначи съдии от Върховния съд, които да отменят решението „Роу срещу Уейд“, се опитват да смекчат реториката си за абортите преди изборите.

Сенаторът също така веднъж предположи, че страната се управлява от „бездетни котки, които са нещастни в собствения си живот“ коментар, който след това беше осъден от жени и от двете страни на политическия спектър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай