Нови разкрития за атаката срещу Тръмп

Подробности от ФБР

Нови разкрития за атаката срещу Тръмп | StandartNews.com

Източник: Инстаграм/Доналд Тръмп

Стрелецът, който се опита да убие Доналд Тръмп , може да е имал огнестрелно оръжие със сгъваем приклад. Това го е улеснило да носи и да крие оръжието си, предаде MSN.

Наред с това той е проучвал убийството на Джон Ф. Кенеди, съобщи ръководителят на Федералното бюро за разследване в сряда.

"20-годишният Томас Крукс провери „колко далеч е бил Осуалд ​​от Кенеди“, каза директорът на ФБР Кристофър Рей по време на изслушване в съдебната комисия на Камарата на представителите.

Рей уточни, че сгъваемият приклад би обяснил защо свидетелите не са видели Крукс да се разхожда с оръжието и защо то не е било забелязано, когато Крукс вече е бил на покрива.

Тези детайли разкриват как Крукс е успял да остане незабелязан от органите на реда.

Той е направил най-малко осем изстрела и е използвал дрон на около 200 ярда от главната сцена на събитието в Бътлър, Пенсилвания, мястото на предизборния митинг два часа преди началото му, каза Рей.

Властите откриха дрона в автомобила на Крукс, където намериха и контролер за дрон, както и две взривни устройства, които е можело да се детонират дистанционно, каза още директорът на ФБР, пише "Актуално"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай