Нова трагедия в Ухан - две бебета с коноравирус

Възможното предаване на коронавируса от майка на дете проучват в детската болница в Ухан

Нова трагедия в Ухан - две бебета с коноравирус | StandartNews.com

Две новородени, заразени с новия коронавирус, бяха регистрирани в китайския град Ухан.

Броят на диагностицираните носители на вируса в Китай надхвърли 24 хиляди души, а на смъртните случаи - 500. Китайските власти мобилизират новите технологии в борбата срещу вируса, а акцията "Аз не съм вирус" мобилизира все повече хора срещу предразсъдъците спрямо китайците по света.

Възможното предаване на коронавируса от майка на дете проучват в детската болница в Ухан. Оттам съобщават, че състоянието на двете бебета, заразени с вируса, е стабилно. Едното със сигурност се е родило здраво, установили са докторите.

Болниците в Ухан продължават да приемат пациенти с коронавирус, нови зали и спортни центрове се превръщат в лазарети, медици и военни работят при максимално натоварване, а в южния китайски град Гуанджоу изпитват в реални условия робот, готов да замести сестрите и санитарите в инфекциозните отделения. Роботите от този тип умеят да събират данни за пациентите и да им дават лекарства и храна.

Най-малко 10 пътници от круизен кораб край бреговете на Япония са дали положителна проба за коронавируса. Плавателният съд с 3 711 души на борда е поставен под карантина. Повече от 20 държави изпратиха хуманитарна помощ на Китай с материали за контрол и предотвратяване на болестта. А видеото със заглавие "Аз не съм вирус. Аз съм човек", заснето от млад китаец във Флоренция, не спира да обикаля социалните мрежи, за да напомни, че човечността не бива да отстъпва пред психозата от новия щам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай