Нокаут за Камала Харис! Драматичен обрат в САЩ

Тя допусна и голям гаф с обида срещу Тръмп

Нокаут за Камала Харис! Драматичен обрат в САЩ | StandartNews.com

Настъпиха трудни дни за Камала Харис и демократическата партия в САЩ.

Доналд Тръмп подобрява позициите си в социологическите проучвания в президентската битка в страната.

Според американските медии, Тръмп е съкратил минималното изоставане от Камала Харис в два от щатите, които ще решат президентските избори отвъд Океана. Това предизвиква тревога в Демократическата партия.

Един от основните проблеми е, че демократите може да загубят избиратели, които доскоро се считаха за техен сигурен електорат, пише NOVA.

Пример за това е 300-хилядното арабско малцинство в Мичиган. То е много недоволно от политиката на президента Байдън по отношение войната в Газа. По-малко от две седмици преди вота, изходът от борбата остава практически непредвидим. Резултатите на двамата кандидати в седемте решаващи щата са толкова близки, че са в рамките на статистическата грешка.

По последни данни на CNN, Харис и Тръмп са наравно с 47% национална подкрепа.

Лидерите на републиканците в Конгреса на САЩ обвиниха днес Камала Харис, че подбужда към политическо насилие срещу Доналд Тръмп и подстрекава към нов опит за убийство, след като демократката определи съперника си на президентските избори на 5 ноември като „фашист“, пише "24 часа".

Определянето на политическия опонент като „фашист“ рискува да подбуди друг потенциален убиец да се опита да лиши избирателите от избор преди вота“, заявиха Мич Макконъл и Майк Джонсън в съвместно изявление, визирайки двата опита за убийство срещу републиканския кандидат през последните месеци.

Изборите за президент на САЩ ще бъдат на 5 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай