Нетаняху махна снимката си с Тръмп от Туитър

На акаунта беше поставена друга снимка, която показва как Нетаняху го ваксинират против коронавируса

Нетаняху махна снимката си с Тръмп от Туитър | StandartNews.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху премахна снимка на президента на САЩ Доналд Тръмп от банера на профила си в Туитър, очевидно разграничавайки се от политическия си съюзник, изправен пред импийчмънт, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Снимката на Нетаняху, застанал до Тръмп на среща в Белия дом, отдавна беше част от оформлението на официалния акаунт на израелския премиер, показвайки близките връзки между консервативния премиер и лидера на американските републиканци, както и популярността му в Израел.

По-рано днес на акаунта беше поставена друга снимка, която показва как Нетаняху го ваксинират против коронавируса. Тя е придружена от девиза на израелската имунизационна кампания "Граждани на Израел, връщаме се към живота".

Нетаняху продължи да използва снимката от срещата си с Тръмп, с когото има сходни позиции за твърд подход към Иран и палестинците, дори и след като Тръмп изгуби изборите миналата година.

Миналия месец снимката беше сменена за кратко с друга, свързана с еврейския празник Ханука, което предизвика спекулации в медиите, че Нетаняху се опитва да се разграничи от Тръмп.

Но след края на осемдневния еврейски празник, образът на Тръмп отново се появи в акаунта на Нетаняху - макар че на снимката вече бяха и външните министри на ОАЕ и Бахрейн, заснети при подписване в Белия дом през септември на споразумение за нормализиране на отношенията с Израел.

В акаунта на Нетаняху не е публикувано обяснение за смяната на банера, направена ден преди Камарата на представителите на САЩ да започне да разглежда втората процедура за импийчмънт на Тръмп.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай