Нетаняху бие тревога! Кой е под заплаха

Израелският премиер говори пред конгреса на САЩ

Нетаняху бие тревога! Кой е под заплаха | StandartNews.com

Източник: ЕПА/БГНЕС

Израел, САЩ и арабският свят са заплашени от оста на терора на Иран.

Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в речта си пред конгреса на САЩ, предаде АФП.

"Нашият свят е в сътресения. В Близкия изток иранската "ос на терора" се изправя срещу САЩ, Израел и нашите арабски приятели. Това не е сблъсък на цивилизации. Това е сблъсък между варварството и цивилизацията", каза Нетаняху.

"Америка и Израел трябва да останат единни", заяви днес израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в началото на речта си пред американския Конгрес, след продължителни аплодисменти от републиканските конгресмени, станали на крака да го приветстват.

За разлика от тях част от представителите на Демократическата партия останаха седнали.

Израелският премиер благодари на американския президент Джо Байдън за искрената подкрепа за Израел, отбелязва "Ройтерс".

Пред американските законодатели той заяви, че правителството му работи активно за освобождаването на заложници, които все още са в плен на бойците от "Хамас" в Газа, и че е убедено в успеха на тези усилия.

Обръщението на Нетаняху беше бойкотирано от десетки демократи, възмутени от големия брой жертви сред палестинското население и разтревожени от хуманитарната криза в Палестина, предизвикана от войната на Израел срещу "Хамас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай