Най-богатите ще борят коронавируса

Държавите от групата Г-7 планират да обсъдят единен подход към коронавируса

Най-богатите ще борят коронавируса | StandartNews.com

Държавите от групата на най-богатите, влизащи в Г-7, планират да обсъдят единен подход към коронавируса, съобщи германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от ДПА.

Шпан съобщи, че е разговарял с американския си колега и че се прави опит за обща оценка на епидемията. Двамата са се съгласили, че трябва да се организира конферентна телефонна връзка между здравните министри на страните от Групата на седемте.

„Няма смисъл една страна сама да взема мерки, особено в Европа“, каза Шпан и допълни, че е във връзка с други европейски страни от Г-7.

В Групата на седемте влизат САЩ, Япония, Канада, Франция, Германия, Италия и Великобритания. Засега ограниченията над пътуванията не са успели да спрат разпространението на вируса, който се появи в Китай и е засегнал над 20 държави.

Същевременно броят на починалите в Китай заради коронавируса достигна 361 души, предаде АФП. По данни на властите в провинция Хубей, в която се намира Ухан - градът, считан за огнище на заразата, са били регистрирани нови 57 случая на заболели с летален край.

С новите данни броят на жертвите на новия коронавирус надвишава този на загиналите 349 души в Китай от ТОРС (SARS) през 2002 година, допълват от АФП.

Китай все още не е приел помощ за борбата с коронавируса от Съединените щати, които продължават да предлагат да изпратят свои медицински специалисти, обясни съветникът на президента по национална сигурност Робърт О'Брайън, цитиран от ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай