Наводненията в Северна Англия взеха жертва

Жена загина, след като беше завлечена от водите на река, а десетки семейства бяха евакуирани заради проливни дъждове

Наводненията в Северна Англия взеха жертва | StandartNews.com

Жена загина, след като беше завлечена от водите на река, а десетки семейства бяха евакуирани заради проливни дъждове, причинили днес наводнения в Северна Англия, предаде ДПА, цитирана от БТА. Полицията в графство Дарбишър заяви, че тялото на жената е намерено, след като тя паднала във водите на прелялата р. Дъруент в района на град Матлок тази сутрин.

В съседния Южен Йоркшир пожарната съобщи, че е спасила 120 души, блокирани в домовете и автомобилите си заради наводненията.

В Шефилд стотици хора прекараха нощта в голям търговски център, след като само за последното денонощие в района се изсипаха валежни количества, колкото е месечната норма.

"Страшно е да се гледат тези ужасяващи наводнения в цяла Северна Англия", написа днес в Туитър британският министър-председател Борис Джонсън. "Благодарности на спешните екипи и на доброволците, помагащи на семействата в тези трудни моменти", добави той.

Днес британската агенция по околната среда съобщи, че са издадени шест предупреждения за сериозна опасност от наводнения в северните райони и 65 други предупреждения за цяла Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай