Насилие на протеста на „жълтите жилетки“

Провокатори хвърляха камъни по полицията, тя използва водно оръдие срещу тях

Насилие на протеста на „жълтите жилетки“ | StandartNews.com

Полицията и „жълтите жилетки“ влязоха в нови сблъсъци по време на днешните протести в Париж, съобщи АФП. Провокатори, облечени в черно, с качулки на главите и маски на лицата, хвърляха камъни по полицията, която отвърна със сълзотворен газ.

Стълкновенията станаха в района на булевард „Шанз Елизе“, където бяха изпочупени витрините на множество магазини.

Полицията използва водно оръдие срещу „жълтите жилетки“ в опит да ги разпръсне. Малко след началото на 18-я пореден съботен протест демонстранти се опитаха да преобърнат полицейски микробус, изпратен за охрана на маршовете във френската столица, посочва и БГНЕС.

 

Снимка: Reuters

 

Протестиращите блокираха движението по централния парижки булевард „Шанз Елизе“. Полицията вече постави метални заграждения и допълнителна охрана около правителствените сгради в района.

Протестите във френската столица се провеждат при засилени мерки за сигурност. Маршовете на „жълтите жилетки“ тръгнаха от няколко ключови места в Париж и ще се съберат край президентската резиденция – „Елисейския дворец“.

 

Снимка: Reuters

 

Демонстрацията съвпадна с последния ден от инициирания от президента Еманюел Макрон „Голям национален дебат“ за преодоляването на кризата, възникнала през ноември миналата година заради планираното поскъпване на горивата в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай