Наредиха 164 чифта обувки пред Белия дом

Те са подредени от медицински сестри

Наредиха 164 чифта обувки пред Белия дом | StandartNews.com

164 чифта бели медицински обувки бяха поставени на тревата пред Белия дом - по една за всяка медицинска сестра, която е загубила живота си в борбата срещу COVID-19.

Медсестри се събраха в столицата на нацията във вторник, за да отдадът почит на колегите си, починали от коронавирус.

Обувките са подредени от членове на National Nurses United, най-големият съюз за медицински сестри в САЩ. По време на бдението сестрите помолиха сенаторите да приемат плана за подпомагане на американската икономика в условията на криза. Той е предложен от Демократите и е на обща стойност 3 трилиона долара. Това, наред с много други мерки, ще увеличи производството на лични предпазни средства, от които болниците се нуждаят при лечение на пациенти с коронавирус.

От съюза смятат, че законопроектът може да спаси живота на пациентите и медицинските сестри.

До вторник 164 медицински сестри са починали от коронавирус, според National Nurses United. Някои от тях са загубили живота си в същите болници, където работят.

Съюзът на медицинските сестри проведе подобен протест през май пред Белия дом , тогава обграден от 88 чифта обувки и над 70 000 смъртни случая.

Два месеца по-късно броят на смъртните случаи в САЩ се е удвоил до над 140 000 . Потресаващата смъртност в САЩ показва "пълен провал на ръководството на президента и конгреса", коментира съюзът.

От началото на пандемията здравните работници в САЩ се сблъскват с недостиг на лични предпазни средства, включително хирургически маски и респиратори, което води до повторна употреба на замърсени материали.

В резултат на недостига някои щати трябваше да разчитат на частния пазар , който също бе изправен пред недостиг и повиши цените поради международното търсене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай