НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: Тръмп заплаши Иран

Ако Ислямската република атакува американци, САЩ ще позарят 52 цели

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: Тръмп заплаши Иран | StandartNews.com
  • Ако Ислямската република атакува американци, САЩ ще позарят 52 цели

Напрежението расте. Доналд Тръм заплаши Иран, че ако атакува американци, САЩ ще поразят 52 цели в Ислямската република. В поредица от постове на официалния си профил в Twitter президентът на САЩ написа, че "страната няма да приеме повече заплахи" от Иран, предаде БГНЕС.

"Нека това служи като ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, че ако Иран удари американци или наши активи, ще поразим 52 ирански цели (представляващи 52-та американски заложници, взети от Иран преди много години), някои са от голяма важност за Иран и иранската култура. Тези цели и самият Иран, ЩЕ БЪДАТ УДАРЕНИ МНОГО БЪРЗО И МНОГО ЗДРАВО.", написа Тръмп.

По-рано върховният лидер на Иран аятолах Хаменей се закани, че страната му ще отмъсти за това, че САЩ елиминираха влиятелния генерал Касем Сулеймани.

ВИЖ ОЩЕ: Обстрелват пак US посолството в Багдад

Снощи в Багдад имаше ракетен обстрел на три района, включително американска база северно от града, а подкрепяните от Иран шиитски милиции Катиб Хизбула предупредиха, че базите на "американските врагове" трябва да се избягват поне от 1 километър, с ясен намек за предстоящи нападения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай