Надежда на Острова: Спад на жертвите от Ковид

Над 19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано

Надежда на Острова: Спад на жертвите от Ковид | StandartNews.com

Великобритания отчете едва четири смъртни случая от Ковид-19 за последното денонощие, най-ниският брой на жертвите от септември, предаде Ройтерс. Обикновено в понеделник броят на починалите, е по-нисък поради забавяния в съобщаването на смъртни случаи през уикенда.

За последното денонощие са отчетени 2963 нови случая на коронавирус, а хората с поставена поне първа доза от ваксините понастоящем са 32,93 милиона. Имунизираните и с двете дози са над 10 млн.

Повече от 10 милиона британци вече са получили  втора доза ваксина, показват последните данни на националната статистика на Острова. Това означава, че повече от 19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано. 33 милиона са с първа доза. 

Премиерът Борис Джонсън нарече новината „забележително постижение“, а министърът на здравеопазването Мат Ханкок отново призова хората да се ваксинират възможно най-скоро. 

Всичко това става на фона на много обещава статисика за жертвите и заразяванията. За последното денонощие има само 4 смъртни случая, което е най-ниската бройка от 7 септември насам. 

Ханкок заяви днес в парламента, че масовото ваксиниране върви по план и до края на юли всички пълнолетни ще са получили първа доза. Някои медици изразяват притеснения, че се е забавило инжектирането с първа за сметка на втора доза. В момента средно около 100 000 получават дневно първа доза за разлика от миналия месец, когато бройката често надминаваше 500 000 дневно. 

Междувременно премиерът Борис Джонсън в крайна сметка се отказа от посещението си в Индия на 26 април, заради тревожната обстановка в страната с коронавируса. Индия дори от петък ще бъде поставена в „червения списък“ на държави, от които е забранено пътуването към Обединеното кралство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай