Над 200 в болница след сблъсъците в Минск

Полицията в Беларус е била принудена да действа силово

Над 200 в болница след сблъсъците в Минск | StandartNews.com

По време на протестите вчера в Беларус са задържани повече от 2000 души, съобщи вътрешното министерство на страната, цитирано от Ройтерс и ТАСС.

"В нощта срещу 11 август са регистрирани локални събирания на граждани в Минск, Брест, Могильов и Новополоцк". Общо в страната са задържани повече от 2000 души, включително за участие в неразрешени масови прояви", посочи министерството.

Повече от 200 души, ранени по време на протестите в Беларус, се намират в болница и на всички е оказана необходимата медицинска помощ, заяви днес пресслужбата на беларуското здравно министерство.

"На всички граждани, пострадали по време на неразрешени улични прояви, е оказана необходимата медицинска помощ в пълен обем.

През последните два дни след неразрешени улични прояви към службата за спешна медицинска помощ и към болниците са се обърнали граждани с различни травми. Към днешна дата в болниците на страната се намират на лечение малко повече от 200 души", се казва в съобщението.

Служителите на правоохранителните органи на Беларус са били принудени активно да използват специални средства да справяне с безредиците в Минск и Новополоцк, заяви днес беларуското вътрешно министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай