Над 118 000 пандизчии освободени в Европа

Причината е епидемията, у нас няма нито един

Над 118 000 пандизчии освободени в Европа | StandartNews.com

Европейските страни са освободили над 118 000 затворници като мярка срещу разпространението на коронавируса. Това сочи публикувано днес изследване на Съвета на Европа, цитирано от ДПА.

Огромната част от тези затворници – 102 944 човека, са били освободени в Турция, като това прави около една трета от всички, излежаващи присъди в страната.

Франция е освободила над 10 000 затворници, или 14 процента. Те обаче не са включени в сметката, тъй като така или иначе е трябвало да бъдат пуснати.

Кипър, Словения, Португалия, Норвегия и Ирландия са освободили предсрочно по над 10 процента от своите затворници, показва изследването, извършено от Университета на Лозана в Швейцария. България не е освободила предсрочно затворници като мярка срещу коронавируса, се казва в проучването,

Населеността на затворите в нашата страна леко се е увеличила - от 78,9 души на 100 налични места към 1 януари тази година до 80,9 човека на 15 април.

Според друг доклад, публикуван също днес от Съвета на Европа, България е сред европейските държави, в които броят на хората, изтърпяващи наказанието пробация, е намалял най-много от 31 януари 2018 г. до същата дата през 2019 г, се казва в съобщение на пресцентъра на организацията.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай