На Миконос туристите пропищяха. Страхотна драма

Организирани банди пристигат от чужбина и действат на гръцките острови

На Миконос туристите пропищяха. Страхотна драма | StandartNews.com

Големият прилив на туристи по гръцките острови ги превърна в рай за престъпните банди. Днес започва масирана полицейска акция на остров Миконос срещу обири и разпространение на наркотици.

Организирани банди пристигат от чужбина и действат на гръцките острови, съобщават от гръцката полиция, която си сътрудничи с Интерпол.

Рязко увеличаване има на престъпността на препълнените с туристи острови. Властите посочват остров Миконос, където са арестувани чужденци, участващи в банди за обири, и за разпространение на наркотици. Някои от задържаните са издирвани от Интерпол за сериозни престъпления.

Същата е ситуацията и на другите острови като Санторини и Закинтос. Обират туристи по всяко време, а наркотици се продават навсякъде, коментират местните жители.

Хората, които живеят по островите казаха пред медиите, че такава престъпност никога не е имало и молят властите за помощ.

От туристическия сектор на островите изказаха своите опасение, че въпреки добрия маркетинг, привлекателните локации и интересът на туристите се очаква отлив на желаещи през следващите години поради висока престъпност и липса на сигурност от страна на посетителите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай