Муцунски изплака за ЕС

Няма да позволим тези несправедливости да подхранват евроскептицизма, каза още той

Муцунски изплака за ЕС | StandartNews.com

Тимчо Муцунски изплака за ЕС.

„Представете си разочарованието на една страна, която е направила всичко, което се иска от нея, само за да й се каже, че целта все още е недостижима (ЕС).“ Това заяви министърът на външните работи Тимчо Муцунски на есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, където говори за процеса на интеграция на страната в ЕС.

„Как да запазиш надеждата си, когато усещаш, че принципите, на които се основава Съюзът - солидарност, справедливост и единство - не се прилагат еднакво? По пътя към ЕС преживяхме дълбоки несправедливости“, допълни Муцунски.

"Преминахме през промени на имена, дебати за идентичността и исторически дебати, само за да отговорим на изискванията, които бяха поставени пред нас. Мнозина ще кажат, че не бива да съжаляваме за това заради постигането на мир и напредък, но не можем да пренебрегнем емоционалната цена, която беше нанесена на нашия народ."

"Чувството за предателство е дълбоко, особено когато искрените ни усилия да се съобразим с европейските стандарти се посрещат с нови забавяния и несигурност. Но въпреки това ние отказваме да се предадем на отчаянието. Няма да позволим тези несправедливости да подхранват евроскептицизма. Ще продължим да се борим за нашето достойно място в Европа“, заяви Муцунски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай