Мистерията около Ким Чен Ун се заплита

Той работи, но с документи, съобщиха севернокорейските медии

Мистерията около Ким Чен Ун се заплита | StandartNews.com
  • Той работи, но с документи, съобщиха севернокорейските медии

Жив и здрав ли е севернокорейският лидер Ким Чен Ун? Мистерията около него се заплита.

Медиите в Северна Корея излязоха с публикации за състоянието му. Те съобщиха, че севернокорейският лидер „работи с документи“. Според официалната информация той е благодарил на строители, които работят в туристическата зона Вонсан. Тази информация беше изнесена от севернокорейския държавен вестник, като не е ясно до колко може да й се вярва.

Ким Чен Ун за последно беше видян на 11 април. От тогава китайски медии публикуваха информация, че е мъртъв, а в Япония писаха, че е тежко болен. Появиха се информации, че властта поема по-малката сестра на Ким Чен Ун - Ким Е Чжон.

В публикацията на севернокорейския вестник не се казва на коя дата лидерът е благодарил на работниците, нито има нови снимки с него.

Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун е жив и здрав, заяви в същото време за СиЕнЕн специалният съветник на президента на Република Корея по въпросите на дипломацията и националната сигурност Мун Чжон Ин, предаде ТАСС.

Позицията на нашето правителство е твърда. Ким Чен-ун е жив и здрав. Той се намира в района на Вонсан от 13 април. Не са забелязани никакви подозрителни придвижвания, заяви съветникът на южнокорейския президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай