Милионери лъжат, за да ги ваксинират

Полициятразкрила измамата в Канада

Милионери лъжат, за да ги ваксинират | StandartNews.com

Канадските милионери от Ванкувър Родни и Екатерина Бейкър бяха глобени, след като получиха първата си доза ваксина Moderna COVID-19. Богаташите се представили за работници в мотели в местна общност на територията на Канада в Юкон и взели ваксината, предназначена за членовете на Първата нация на Бялата река. Общността е изложена на по-висок риск поради възрастното си население, пише Марица. 

Когато схемата им била разкрита, полицаите ги открили на летището и всеки от тях бил глобен с 900 долара, тъй като не се самоизолирали и не изпълнили подписаната от тях декларация. Родни Бейкър - бивш ръководител на Great Canadian Gaming Corporation, и съпругата му наели самолет до Бийвър Крийк от дома им във Ванкувър, като така нарушили карантината си.

"Призоваваме всички канадци да спазват процеса на въвеждане на ваксинацията и да не предприемат подобни действия. WRFN е избран за ваксини предвид отдалечеността ни, високорисковото население и ограничения достъп до здравни грижи", каза шефът на Първата нация на Уайт Ривър Анджела Демит. Той добави, че правителството на Юкон не ги е информирало пряко за нарушението, а по-скоро са разбрали от медиите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай