Миконос и Санторини в оранжевата Covid-зона

Гърция актуализира своята Covid-карта

Миконос и Санторини в оранжевата Covid-зона | StandartNews.com

Гърция актуализира своята Covid-карта, поставяйки няколко популярни туристически дестинации в зоната с по-високо ниво на риск, предава БГНЕС.

"Има увеличение на коронавирусните инфекции в 64 от общо 74 регионални звена, подчерта ръководителят на Гражданска защита Никос Хардалиас по време на брифинга тази вечер. Големи огнища са открити на островите Миконос, Санторини, Йос, Парос и градовете Ираклион и Ретимно на остров Крит.

Хардалиас предупреди за предстоящи локални блокирания, заради разпространението на варианта "Делта”. Той каза, че от Атика районите на Миконос, Ираклион, Ретимнон и общините Иетон, Тира и Парос са на оранжево ниво и под засилено наблюдение със специфични мерки за засилване на тестовете поради повишената епидемиологична тежест.

В Миконос броят на случаите се е утроил за една седмица от 77 на 308, докато в Ретимно се е удвоил, а в Ираклион е почти утроен. През същия период случаите на новозаразени са се увеличили повече от пет пъти в Йос, повече от два пъти в Санторини и седем пъти в Парос. Хардалиас посъветва жителите и властите на тези острови, да предприемат локални мерки за избягване на по-нататъшното разпространение на вируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай