Мигрантите край Солун започнаха да се изнасят

Към момента там са останали около 100 души

Мигрантите край Солун започнаха да се изнасят | StandartNews.com

Мигрантите от лагера край Солун започнаха да се изнасят. В следобедните часове вчера е започнало извозването им и тази сутрин на границата имаше  около 30 палатки с около 100 души, съобщи Нова тв.

Очаква се днес и те да бъдат превозени до кампусите, от които да дошли. Щетите от вчерашния щурм обаче са изключително сериозни. Оградата, разделяща импровизирания палатков лагер от официалния такъв е съборена. В момента сили на жандармерията и полицията наблюдават района и следят за евентуални предстоящи ексцесии.

Извозването на останалите в палатките мигранти се очаква да започне по-късно през деня. Към момента обстановката там е спокойна. Сериозен е обаче контролът над тях.

Припомняме, че сблъсъците между мигрантите и служителите на реда започнаха в петък, когато стотици хора се събраха край "Диавата" с желание да напуснат лагера и да се отправят към границата със Северна Македония, а от там да се насочат към по-богатите европейски страни. България засили мерките за сигурност и въведе допълнителни патрули по границата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай