Меркел с остри думи към Путин заради Навални

Германският канцлер ще се срещне с руския президент в петък

Меркел с остри думи към Путин заради Навални | StandartNews.com

Преди визитата на германския канцлер Ангела Меркел в петък в Русия, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин, германското правителство поднови критиките си за отношението на Москва към изтърпяващия присъда опонент на Кремъл Алексей Навални, предаде ДПА.

"Този все още неизяснен случай е сериозен проблем в отношенията с Русия", каза в Берлин правителственият говорител Щефен Зайберт.

Зайберт беше предпазлив в отговора си на въпрос за шансовете за решаване на спора около газопровода "Северен поток-2" по време на посещението на канцлера - първо в Москва в петък, а след това в украинската столица Киев в неделя.

Газопроводът под Балтийско море е почти завършен и ще доставя руски газ на Германия, заобикаляйки Украйна, която разчита на приходите от транзитни такси за пренос на руски газ през нейна територия.

Меркел ще се срещне с Путин на годишнината от предполагаемото отравяне на Навални преди една година. Много от въпросите, които интересуват Германия около този случай, все още не са намерили отговор, каза Зайберт и добави, че Навални е несправедливо изпратен в затвора, и че са му повдигнати нови обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай