Медведев остава лидер на Единна Русия

"Единна Русия" продължава подготовката за изборите за Държавната дума през 2021 г.

Медведев остава лидер на Единна Русия | StandartNews.com

Бившият премиер Дмитрий Медведев, който беше назначен от президента Владимир Путин за заместник-председател на Руския съвет за сигурност, обяви, че ще запази поста на председател на управляващата партия "Единна Русия".

"Ако говорим за конкретна нова работа, заемането на тази позиция не противоречи на политическата дейност, включително на партийното ръководство, аз оставам председател на партия "Единна Русия "," каза той в интервю за Първи канал на руската телевизия, цитиран от ТАСС.

Според Медведев партията "Обединена Русия" е "водеща политическа сила, тя е управляващата партия, носи огромна отговорност към хората, към страната, за развитието на страната". "Естествено партията решава същите задачи, които по същество стоят пред цялата страна. Но сега най-важните задачи са свързани с подобряване на благосъстоянието на хората, решаване на онези проблеми, които се основават на национални проекти", каза той.

Медведев добави, че партията, както в долните си редици, тоест в първичните организации, така и на ниво лидерство, „се опитва по всякакъв начин да помогне за изпълнението на тези задачи, но също така решава определени въпроси, свързани с развитието на конкретни региони, конкретни градове и така нататък“.

Според него "Единна Русия" ще продължи подготовката за предстоящите избори за Държавната дума през 2021 г.

На 16 януари секретарят на Генералния съвет на партия "Единна Русия" Андрей Турчак заяви, че Медведев ще остане председател на партията като заместник-председател на Руския съвет за сигурност. Както той отбеляза, няма законодателни ограничения, свързани с назначаването на заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация и съчетаването на тази позиция с позицията на председателя на политическа партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай