Масова ваксинация заради среща на НАТО

Среща на върха в Брюксел с Байдън

Масова ваксинация заради среща на НАТО | StandartNews.com

Откакто преди година коронавирусът започна да се разпространява из Европа, в централата на НАТО не се допускат представители на медии и други външни лица. Сега военният съюз обаче се готви да се включи във ваксинационната програма на Белгия и да гарантира, че персоналът няма да е заразен за срещата на върха през юни, пише Лорни Кук от Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Европейският съюз обаче отмени присъствената среща на върха тази седмица в Брюксел, след като случаите на коронавирус се увеличиха, и заседанието ще бъде във видеоконферентен формат.

От четвъртък двайсетина полски медици ще започнат да ваксинират срещу КОВИД-19 част от наброяващия около 4000 души персонал в централата на алианса в Брюксел. По план трябва да бъдат поставени около 3500 дози от ваксината на компанията АстраЗенека.

Запитана за подробности, НАТО каза, че ваксините са достъпни за целия персонал в централата, включително хората от 30-те национални делегации. Алиансът не отговори на въпросите защо е необходима ваксинационната кампания и защо хората на работа в НАТО имат приоритет в нея.

За започналата вчера среща на някои бе позволено да влязат след представяне на отрицателен резултат от тест. Журналистите могат свободно да влизат в сградата на Европейския парламент в центъра на Брюксел, след като представят акредитационната си карта и минат през скенер за мерене на температурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай