Маските в Белгия стават задължителни

Случаите на коронавирус нарастват значително

Маските в Белгия стават задължителни | StandartNews.com

В Брюксел наложиха носенето на маски за лице на всички обществени места, както и в закритите частни пространства, достъпни за посетители, тъй като процентът на новите коронавирусни инфекции продължава да се покачва.

Новото задължение не се отнася за хора, които спортуват или които полагат тежък физически труд. Мярката не засяга също децата до 12 години и хората с увреждане, което не позволява носенето на маска или на защитен екран.

Миналата седмица регионалните служители обявиха, че носенето на маска за лице на всички обществени места в столицата ще стане задължително от момента, в който преминаването на прага от 50 новозаразени с Ковид-19 на 100 000 жители на общината през последната седмица, обозначена като праг за тревога.

Промяната маските да станат задържително е единствената конкретна мярка, решена от служители в регионалното правителство на Брюксел, призовани от експерти, предупреждаващи, че вирусът започва да пламва в района и се очаква случаите сериозно да се увеличат до края на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай