Льо Пен побесня! Подгони здраво МБапе

След изявленията на звездата на Франция

Льо Пен побесня! Подгони здраво МБапе | StandartNews.com

Политическото напрежение във Франция продължава, а в него вече е замесена и футболната звезда на страната. 

Марин Льо Пен е разкритикувала позицията на капитана на френския национален отбор Килиан Мбапе, който ден по-рано призова населението да "гласува за добрата страна" на втория тур на парламентарните избори.

"На французите им омръзна да им се четат лекции по морал и да им се дават инструкции за гласуване", е заявила лидерът на френската крайна десница. "Килиан Мбапе без съмнение е много добър футболист", отбелязва Марин льо Пен, която самата "не е много запалена по футбола".

Но "тази тенденция актьори, футболисти и певци да идват и да казват на французите за как да гласуват започва да се усеща много зле в нашата страна", е допълнила тя, особено когато има "милионери или дори милиардери, живеещи в чужбина", които говорят с "хора, които печелят 1300, 1400 евро на месец (2500-2600 лева на месец)", е подчертала тя.

"Тези хора, които имат щастието да живеят добре, дори много добре, да са защитени от несигурност, бедност и безработица, мисля, че трябва да запазят някакъв резерв", е настояла Марин льо Пен. В четвъртък Килиан Мбапе заяви, че е "много спешно" да се гласува след "катастрофалните резултати" от първия тур, които поставиха "Национален сбор" (RN) в позиция да спечели мнозинство в Националното събрание.

"Надяваме се, че всички ще се мобилизират и ще гласуват за добрата страна", добави звездният нападател на пресконференция преди четвъртфинала на Евро-2024 с Португалия в петък вечер. Националният сбор си осигури солидни резултати - около 33% от гласовете в цялата страна - на първия тур на предсрочните избори в неделя, оставяйки партията на Марин льо Пен на ръба на потенциалното поемане на властта. Вторият тур на парламентарните избори се провежда в неделя (7 юли).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
БАЙ БРАДЪР
преди 2 месеца

Мангала да си гледа футбола и да не се меси,къде не му е работа......!!!!

Откажи
Нестор Ел маестро
преди 2 месеца

Естествено правилно мари,такива милионери да задават дневния ред е меко казано престъпно,и Сирия не вярва никога на по гладния,да си гледа милионите и футбола и да не дава акъл кой за какво да гласува.

Откажи
Капитан
преди 2 месеца

Остригани рапони дават акъл, който така осезаемо им липсва на тях самите с едничката цел да си запазят статуквото - на крадци, на политици и олигарси, на галеници на такива и нещата така да си карат. Да ама не !

Откажи
Големия памперс
преди 2 месеца

Ако не бяха истинската Франция и истинските французи, тази мумуна щеше да бере банани, вместо да се радва на охолния си живот!!! Ако останалите гласуващи мумуни поемат контрола върху държавата, след няколко поколения отново ще берат банани в Африка, а Франция ще е гето.

Откажи
Елена Александрова
преди 2 месеца

От няколко десетилетия политиката Франция превърна страната в свърталище на араби и какви ли не мюсюлмански радикали. Те никога няма да се интегрират, те винаги ще убиват хора затова всички вън, независимо къде да родени. Те не са французи

Откажи
Nick
преди 2 месеца

Така е,но вече е късно. Сега наред е "великото кралство" UK

Откажи
Мамалев
преди 2 месеца

Франция е на французите!!! В страната с най богата история и култура мюсюлманската паплач коли и беси.Става страшно за истинските французи и европейци.Не на исляма! От него полза няма а само вреда

Откажи